Eerste dag!

Lieve allemaal!

Mijn eerste reisverslag vanuit Suriname!                                                                                                                               Ik zal bij het begin beginnen 18 augustus zijn wij (Ouders, Koen en Jory) om half 10 vertrokken naar schiphol. Allemaal hartstikke spannend dus op schiphol gauw de koffer weg brengen, nou ja dat dacht ik toen nog. Want eenmaal aangekomen bij de lopende band was mijn koffer (natuurlijk) te zwaar en wel1.9 kilo! En dat werd dan 100 euro! Dus ik helemaal in de stress daar mijn koffer open maken en zorgen dat er nog wat uit ging. Toen dat uiteindelijk gelukt was zijn we nog wat gaan drinken en toen was het moment van afscheid!

Na wat tranen gedept te hebben gingen we door de douane en de reis ging beginnen! Na een lange vermoeiende vlucht van 9 uur kwamen we aan in Paramaribo (nou ja net iets er buiten). We moesten daar het vliegtuig uitstappen met een trap we stapte het vliegtuig en BAM dikke hitte echt een klap in je gezicht!Vervolgens koffers ophalen dat duurde wel ander half uur voor dat mijn koffer er eindelijk aan kwam ik was nog even bang dat die niet meer zou komen, maar gelukkig. Toen iedereen eenmaal zijn koffers en alles bij elkaar had zijn we naar de taxi gegaan we werden opgehaald door een man van het ziekenhuis. Dit was allemaal prima geregeld.

Na een rit van 1 ½ uur (inmiddels 8 uur lokale en 00:00 ned tijd) aan gekomen bij ons huisje. De huisbaas stond hier al op ons te wachten. Het huisje ziet er prima uit heel verzorgd en allemaal eigen kamer ( met de loting van de kamers kwam er uit dat ik de enige 2 persoonskamer heb gekregen Heerlijk!)   We zijn toen maar wat tijd gaan rekken om hier in het ritme te komen, wel waren we allemaal heel erg moe. Dus rond 11 uur ( bij jullie 4 uur) zijn we maar gaan slapen. Kamers zijn bloed heet  en  we hadden toen ook nog geen airco alleen een ventilator, maar dit ging eigenlijk prima ik was zo moe dat ik als een blok in slaap ben gevallen.

Vandaag eerste dag niet veel gedaan kamers beetje gezellig gemaakt. Veder zijn we naar een lokale markt geweest om boodschappen te doen. Het is eigenlijk ook te warm om iets te doen + 35 graden en heel vochtig. Veder op straat zijn er wel veel vieze Surinamer die naar je fluiten en die van die “kus” geluidjes maken ‘eeh meisjes!’ Nu is het nog wel grappig maar ik denk als dat een week hebt je er helemaal gek van word.                Ik denk dat dit het was voor nu! Ik hou jullie op de hoogte van de gebeurtenissen.

 Kus!

Reacties 1

Fleur 23-08-2011 21:57

Lieve Lied,
Klinkt nu al geweldig.
Leuke foto's!

Liefs
Fleur

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer