Hoe is het op stage??

Lieve lieve allemaal!!

Sorry sorry sorry dat ik al zoo lang geen verhaal heb geschreven! Het word ook echt weer tijd. Maar als je alle dagen naar stage gaat  gebeuren er niet zulke spannende dingen als in het begin toen we nog vrij waren. 

 Maar goed om te beginnen Het gaat goed met me! Ik ben al een echt Surinamer geworden! Lekker chillen en no stress! Daar kan Nederland nog wat van leren. Helaas zijn er ook dingen gebeurt die niet zo leuk zijn zoals dat  Irene 22 september naar huis is vertrokken. Wij hebben haar naar het vliegveld gebracht en vervolgens uitgezwaaid. Het was een erg emotionele gebeurtenis, je gaat dan toch wel na denken over je eigen vertrek. Ik zag al helemaal voor me hoe iedereen op schiphol mij stond op te wachten. En natuurlijk dat een vriendin van je naar huis gaat, en je haar heel erg gaat missen!  Maar nogmaals voor haar is het echt beter. 

Verder zijn we nu al met de 4e stage week bezig, gaat echt snel. En het word steeds leuker! De Surinamers waren eerst heel erg afstandelijk tegen ons maar na een week ging het al een stuk beter ze kennen je dan een beetje en dan hoor je erbij! Het is de afgelopen weken erg rustig op de afdeling, hier is er namelijk nog zomervakantie waar door iedereen ingrepen/operaties uitstelt tot na de vakantie. Dus er gaan geregeld ook dagen voorbij dat je meer hebt gezeten dan gewerkt. En dan zeggen de Surinaamse collega’s  och och och wat was het weer druk vandaag. Ik denk dat ze het nog geen dag volhouden in het ziekenhuis in Nederland zo langzaam gaat het hier.
Ik ben ook gepromoveerd naar een nieuwe functie ik ben nu geregeld unit oudste! Zo klinkt dat niet stoer!? haha Ik ben dan verantwoordelijk over de helft van de patiënten die op de afdeling liggen. En mag dan iedereen aansturen. Het is echt een functie voor mij, kan ik lekker de baas spelen. Ik moet ook samen werken met alle artsen, ik moet ze dan vertellen wat ik vind en waarom, en hoe ik het zou aan pakken wel lastig maar je leert er super veel van. Verder laat ik de surinaamse collega´s zien wat echt werken is. Soms moet ik gewoon om mezelf lachen want ik moet ook collega’s opdrachten geven van jij doet dit en jij doet dat. En soms zijn ze gewoon 20 jaar ouder dan ik!!
Ook komt iedereendan met je overleggen en dan moet ik zeggen of ik dat goed vind! Zuster Lidewij vind je goed als ik….. HEERLIJK!
Wel worden fouten hoe klein ze ook zijn niet op prijs gesteld en dat word je hier ook heel duidelijk verteld dus als je heel onzeker bent, dan word je hier met de grond gelijk gemaakt. Gelukkig kan ik een lekker weer woordje geven want dat heb je wel echt nodig hier!

Ook hebben we een tussentijdse evaluatie gehad op stage. We moesten toen bij de hoofdzuster komen en toen gingen we de voortgang bespreken. Het was helemaal goed. Ze vertelde wel dat ze zag dat wij eerst erg moesten wennen maar dat we nu onze draai gevonden hadden. We hebben meteen de datums voor de volgende afdelingen door genomen.  We lopen nu nog 2 weken op de kraam afdeling waar van 1 week op de verloskamers. Dan hebben we 10 tot 24 oktober vakantie (omdat we het al zo druk hebben natuurlijk! ) en dan gaan we 4 weken naar de chirurgie waar van 1 week op de O.K.  en dan nog 3 weken naar de kinderafdeling! En dan nog 1 week vakantie voor we weer terug gaan. Dat is een goed vooruitzicht. Ben ook wel blij dat we verschillende afdelingen gaan bekijken omdat het na een tijdje al heel snel het zelfde word. Dus dan is het weer tijd voor een nieuwe uitdaging.
Duskortom het gaat allemaal goed hier!

Verder hebben we aankomend weekend  een tripje in het vooruitzicht staan. We gaan een back to basic tripje doen! Jaja dames en heren IK ga dat doen! ploeteren door een jungle in de rivier wassen, eten uit de natuur, en slapen in een hangmat. (als dat maar goed gaat). Deze trip duurt 3 dagen. We gaan dit doen met nog 4 meiden die we hier hebben ontmoet, en waar we het heel goed mee kunnen vinden. Dus het word vast een gezellige boel.

 Ook moet ik morgen donderdag 29 september afdansen van de salsales! Dit moet al na 6 lessen dus ik ben benieuwd of het wat gaat worden. Want het is niet alleen maar salsa het is ook de merengue en Zouk en bachata. Dus we zullen zien of ik het haal! Want dan pas mag ik doorr naar gevorderde. Ik weet nog niet of ik dat wel ga doen maar  Ik hou jullie op de hoogte. Nou volgens mij was dit  het voor vandaag!

 Mis jullie wel hoor!
Helemaal nu allebei mijn broertjes jarig zijn geweest. Normaal ben je daar altijd bij en nu moet ik dat ineens missen, maar ja het is niet ander!

Dikke kus!

Reacties 1

Irene 30-09-2011 17:11

Heee schat,

wat fijn dat je stage nu alleen maar beter word en net zo chill dat je ook nog op de kinder mag en ook nog paar weken op chirugie!! echt heeel tof,

had al mailtje gehad van marriet over dat jullie niks van me horen, maar ik heb al iets van 5 keer gebelt? maar wel dat het bij jullie 6 uur is?? en heb op facebook affetoe berichtje gedaan? maar hoor ook niks, anders binnekort even datum prikken voor skype.. zodat we elkaar kunnen spreken hihi.. en je pakketje inorde maken hahaha

Kusssss and have fun this weekend, jullie zijn al onderweg

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer