Uitgaan, tripje en nog veel meer!

Lieve allemaal! (sorry ik zag dat de site niet mijn hele verhaal had gepubliceerd dus hier bij de rest sorry)

 Alweer 2 weken hier en het gaat nog steeds goed. Wel ben ik er echt aan toe om te beginnen met werken. We hebben alles gezien en paar tripjes gedaan en nu op naar het echt werken. De muggen worden steeds minder gelukkig, wel elke dag nog een paar flinke bulten maar nu smeren we ons elke dag super goed in met citronella olie en met tropical bush (muggen spul)!Echt heel vies heb je net lekker gedoucht(met koud water) maar dan kom je er onder vandaag hop meteen muggenspul er op!

 Ook zijn voor het eerst uitgeweest hier in Paramaribo. Alle Surinamer en alle stagiaires zijn erg te spreken over het uitgaan dus wij gingen met volle moed de nacht in. We zijn begonnen met een drankje drinken bij ´t vat dit is een Nederlandse ontmoetingsplek van stagiaires.  Op de boven verdieping van het ´t Vat werd Salsa muziek gedraaid alle mensen die het konden stonden daar hun beste pasjes te dansen echt super leuk om te zien.Wij als Nederlanders zonder salsa ervaring stonden langs de kant te kijken maar er waren genoeg mannen die met ons wilde dansen. Rond een uur of 01:00 hebben we de toch voort gezet naarla Caffdit moest de place to be zijn (nou ja dat hadden we gehoord). Toen we daar aankwamen was het echt een inimini kroegje echt een café. Dus wij zijde zo tegen elkaar is dit het nou?  Na wat kijken hoe de anderen het deden hebben wij ons toch op de dansvloer gegooid. De muziek is hier wel heel anders, ze hebben op zich wel muziek dat we ook uit Nederland kennen maar er staat gewoon overal een salsa beat onder. Zelf bij het liedje het is een nacht van Guus Meeuwis! Heel apart om te horen. Veder zijn dee Surinaamse mannen zijn best wel handtastelijk ze willen je de hele tijd aanraken en met je dansen. Soms beetje vervelend want als je wegloopt is de hint niet duidelijk je moet echt zeggen stoppen ik wil dit niet en dan gaan ze ook wel weg dus je moet gewoon heel duidelijk zijn. Gelukkig heb ik  hier niet zo veel moeite mee haha!

 Woensdag 31-08 hebben we een tripje gedaan. We werden rond 3 uur lokale tijd hier opgehaald om dolfijnen en kaaimannen (krokodillen) te spotten. We begonnen met de dolfijnen na een ritje van 20 min kwamen we bij de Surinaamse rivier deze mond uit in de Atlantische oceaan. Helaas is het dolfijnen spotten niet gelukt we hebben wel een paar vinnen gezien maar het was niet veel, heel jammer. Toen we op de boot rond dreven met nog een klein beetje hoop om de dolfijnen te spotten

zagen we dikke zwarte wolken op ons afkomen met onweer er in. Nou de terug weg naar land was echt een hel. We zaten namelijk in een heel wankel hout bootje  en de golven waren zó hooog! Echt best wel spannend ze waren zelf zo groot dat we gewoon niet terug naar de haven konden om dat we dan tegen de golven in moesten varen en dat zou het bootje niet aan kunnen. We waren echt drijf nat en hier door ook heel koud.

Toen we na een tijdje gelukkig het vaste land hadden bereikt en allemaal een beetje waren bijgekomen gingen we met de auto eerst langs huis om droge kleren aan te doen voor de kaaimannen.  We waren al gewaarschuwd dat we lange lichte kleren aan moesten doen voor de muggen. Ik had eigenlijk geen lichte lange broeken dus ik ben uiteindelijk met een legging met daar over een pyjama broek en een lange mouwen t-shirtje de deur uit gegaan. Na een ritje van 45 min kwamen we bij een soort van moeras aan we moesten eerst een stukje met een grote boot en moesten daarna overstappen in een kleinere boot soort van kano met een motor er op. we zaten hier met zijn 4e + 3 gidsen in dus je moest nog best wel je balans houden. En dat was geen fijn idee dat er dan ook nog krokodillen in het water zaten.

Naar een paar minuten varen moest je de kano een stukje slepen van de ene kant naar de andere kant. Toen we hier uit de boot stapte kwamen de muggen als een malle op je af echt niet normaal de muggen waren ook echt zo groot als een dikke hommel echt niet normaal groot gelukkig hadden we nog regenjassen van de gids gekregen als bescherming.

Gelukkig maar anders waren we echt plat geprikt. Want ik ben zelfs door mijn pyjamabroek en legging heen geprikt! Om kaaimannen te spotten moest je met een zaklamp schijnen en zag je rode ogen dan waren dat de kaaimannen. Na 3 pogingen om er 1 te vangen was het gelukt we hadden 2 kleintjes gevangen het was echt zo spannend om er eentje te vangen. Echt een kick! Vervolgens werd er een elastiekje om de bek van de kaaiman gedaan want hoe klein ze ook waren er zaten flinke tanden in! Toen dat gedaan was mocht je ze zelfs even vast houden ik vond dit doodeng aan het begin gewoon het idee ik hou een krokodil vast. Na dan we wat mooie foto’s hadden gemaakt zijn we weer terug gegaan. Rond een uur of 11 waren we weer thuis. En helemaal gesloopt lekker gedoucht en toen naar bed gegaan.

Vandaag donderdag 1 sept eerst lekker gezwommen en gaan vanavond uit eten in de Waag. En vanavond misschien nog even de stad in. Morgen om 11 uur hebben we een inro gesprek in het ziekenhuis dan kunnen we voorkeur afdeling aangeven ben benieuwd!

Hier horen jullie meer over. 

Begin nu wel steeds meer de kleine dingen van thuis te missen hoor. En mijn lieve vriendjes en vriendinnetje. Maar komt goed!

Tot het volgende verhaal

Dikke kus,

Lied

Reacties 2

liesbeth 03-09-2011 12:47

Hoi Lied, gisteren van Helene je pagina adres gekregen. We hebben gewandeld langs de Ijsel, 19 km. Was heerlijk. Mooi dat ik je nu kan volgen. Al heel wat beleefd, lees ik en ik begreep gisteren dat je op je favoriete afdeling aan het werk gaat! Ik hou je in de gaten en laat gauw weer een bericht hier achter. Kussen je tante

Liesbeth de Ruiter 19-09-2011 21:49

Hoi Lid, hoe gaat het? Zag een leuke foto van je in 'zusterspak', en ook een in de hangmat, ziet er allemaal mooi uit. Hoop op meer foto's en vervolgverhalen. Dikke kus, Lies

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer