Van alles en nog wat!

Lieve lieverds!

 Ik kreeg van iedereen commentaar dat ik snel weer een nieuw verhaal moest gaan schrijven dus dat moet ik dan maar doen! Het duurt nu wel steeds langer voor er weer een verhaal op komt ik ben natuurlijk nu veel aan het stage lopen dus mijn dagen zijn wel veel het zelfde maar nu is het al zo lang geleden dat er vast wel weer wat leuks uit komen! 

Het gaat goed met me. Inmiddels zijn we over de helft, en hoe gek dat ook klinkt het geeft een goed gevoel dat de helft er op zit.
De ouders van Marriët zijn na 2 weken hier lekker vakantie gevierd te hebben weer naar huis gegaan. Dit was voor Marriët natuurlijk wel moeilijk. In dat opzichte ben ik ook eigenlijk wel blij dat er voor mijn niemand komt ik had het echt heel moeilijk gevonden om dan (weer) afscheid te moeten nemen

22-11-2011. Was er een feest van de Hindoestanen diwalifeest, op deze dag vieren ze dat er licht is gekomen in de duisternis soort van kerstmis. Ze gingen met elkaar een grote kaars aan steken, die 5 dagen lang zou blijven branden. En waar je dan als Hindoestaan verschillende oliën in kon offeren. Het was wel bijzonder om dit is mee te maken. Tradionele muziek, en kleding en dans geeft altijd een lekker sfeer vind ik. Dat feest werd live uitgezonden op de televisie in Suriname. Dus toen wij even bij het offeren aan het kijken waren kwam er een man met een camera hop zo naar me toe gelopen. Dus ik ging al een beetje in de dekking van hallo ik wil niet in beeld.  Hij zei nee jo! hij staat helemaal niet aan. (natuurlijk geloofde ik dit). Want toen we thuis kwamen vertelde de huisbaas me dat ik goed in beeld was geweest op de televisie! Het had mijn doorbraak kunnen zijn!!26- 11 hadden wij een nationale vrije dag  Want op 26 oktober is het oud en nieuw voor de Hindoestanen. Soort van gevolg van het diwalifeest. Onze huisbaas is Hindoestaan dus hebben we dit feest van dicht bij mee kunnen. Overal worden lichtjes aan gestoken en iedereen kleed zich netjes aan. Ziet er heel gezellig uit.

Verder zijn Ester en ik begonnen op een nieuwe afdeling in het ziekenhuis. Wij lopen nu stage op chirurgie. Alleen chirurgie is hier veel groter en complexer dan in Nederland zo zitten er bij ons op de afdeling patiënten van: Chirurgie, KNO, Orthopedie, Gynaecologie, Oncologie, Interne, Neurologie, Urologie Dus eigenlijk is dat alles.Dit vraagt veel algemene kennis je moet eigenlijk van alles een klein beetje af weten en dat is wel weer een uitdaging. Ik ga nu veel sneller dingen opzoeken en dat maakt het wel veel leuker.

 Oh er is ook nog wat spannends gebeurd! We waren thuis toen de lucht ineens pik zwart werd, dus wij dachten al oh jeej dat word straks een pak regen. En inderdaad het kwam met bakken uit de lucht gevallen en hele harde onweer. Het heeft zelfs zo hard geregend dat de hele straat blank stond!
Maar dat niet alleen ook ons hele huis was ondergelopen. Want wat bleek was dat er water via het douche putje omhoog was gekomen door de vele regen. Het water binnen was al wel 7 cmhoog waardoor er ook echt spullen indreven. De kamer van Marriët was echt helemaal nat geworden. En van Ester een klein beetje. (Mijn kamer zit meer aan de voorkant van het huis dus ik heb geen drupje water gehad!)
Maar we zijn allemaal als geen gek begonnen met dweilen maar het bleef maar komen via de douche dus het had weinig zin. Na een tijdje begon het minder te regenen en hebben we alles goed kunnen droog kunnen krijgen. Wel stond je nog tot je knieën in het water als je op e straat stond. Het had namelijk zo hard geregend dat het water niet naar de rivier kon omdat die op het punt stond te overstromen dus hadden ze alle sluizen dicht gedaan en stond de hele stad onderwater.
De volgende dag stond het water er nog steeds en nog zo hoog dat het gewoon gevaarlijk was om naar stage te gaan. Die dag hebben we ook niet kunnen werken. Wat op zich natuurlijk wel lekker was een dagje vrij! 

Ook is mijn mama nog jarig geweest! En zat ik weer zo ver weg. Ik heb voor iedereen tompoezen gekocht en die hebben we lekker met  zijn allen op gegeten. Zo had ik toch nog een beetje een verjaardag gevoel! 

Verder hebben we ook nog wat uitstapjes gedaan. Zo zijn Ester en ik naar de Dierentuin geweest (nou ja leek wel een kinderboerderij, ze hadden er gewoon geiten, konijnen, ezel etc! Maar natuurlijk ook wel een paar echte dierentuin dieren. Wel zijn de hokken erg klein waar ze in zitten de beesten zijn gewoon helemaal doorgedraaid zo klein zijn de hokken. Ze lopen de hele tijd het zelfde rondje heel zielig.
Ook zijn we naar de vlindertuin geweest, hier kregen we een hele rondleiding hoe dat dan ging van eitje naar rups naar pop naar vlinder! Wisten we natuurlijk allang maar wel leuk om het nog is te zien. De vlinders zijn hier ook veel groter dus dat is veel leuker om te zien dan die kleine vlindertjes in Nederland.
Verder hebben we een avondje gebowld met een hele groep mensen die we hier hebben ontmoet. En zijn we nog een avondje op de partybus geweest. Dat blijf ik een raar  iets vinden. Gewoon een bus die niet overdekt is en waar hele harde muziek uit komt, en dan rij je de hele stad door haha het is wel altijd super gezellig.
Een avondje naar de bios en natuurlijk 2x in de week uti gaan. Als het aan de mensen hier ligt gaan we elke dag uit! Wij gaan de donderdag en de zaterdag en afentoe ook de vrijdag maar dat is ook meer dan genoeg hoor! Als je uitgaat begint het hier wel allemaal heel laat pas rond half2  2 uur word het pas druk dus dan ben je atlijd wel heel laat thuis.

 Oh ja, afgelopen weekend zaten wij met zijn 3e thuis toen ineens pats boem de stroom uitviel dit komt regelmatig voor maar of 220 valt uit of 110 meestal niet allebei maar nu dus wel en normaal is het binnen een half uurtje weer terug. Maar dit keer was het anders. Want als de stroom uitvalt hebben we dus geen stoom, geen water geen internet helemaal niks.  We hebben maar een paar kaarsen aangedaan en hebben maar een beetje gekletst in de hoop dat het snel weer terug zou komen. maar het zag er somber uit na ruim 4 uur in het donker gezeten te hebben, hadden we weer stroom gelukkig!.

Oh ik ben ook nog naar de kapper geweest! Zo dat was een hele ervaring. De kapster begon een beetje aan mijn haar friemelen toen pakte ze de schaar en SJAK zonder te vragen wat de bedoeling was knipte ze zo een10 cm van mijn haar af!  Ik hou al niet zo van de kapper laat staan als ze zo gaan beginnen ik was bijna weg gerend met mijn kappersschortje nog aan! Het scheelt dat door de zon mijn haar wel echt heel lang is geworden dus dat ik die10 cm wel kan missen maar pfoei ik wacht de volgende keer wel tot ik Nederland ben. Daarna heb ik nog een lekker haarmaskertje gedaan! Door de zon lijkt je haar wel stro zo droog voelt het aan! We moesten toen ook onder z´n kap waar altijd van die oude oma´tje onderzitten met hun krulspelden. Dat vond ik nou wel leuk om is te doen. Ik was wel een beetje bang dat mijn haar er paars uitkwam maar gelukkig het viel mee!

 Laatste nieuwtje Ik heb het besluit genomen om niet verder te gaan met salsa dansen! Het kost wel veel tijd 2x in de week 1.5 uur niet dat ik het zo druk heb hier maar ik vind het ook wel lekker om gewoon geen verplichtingen te hebben. Die heb ik Nederland al meer dan genoeg en hier moet ik er van genieten dat ik die niet heb.

 Nou dit was het weer voor deze keer! Kijk als ik eenmaal begin te typen zijn er nog best veel dingen die ik aan jullie moet vertellen. Wel is het best moeilijk om er een lopend verhaal van te maken omdat het allemaal losse dingen zijn! Maar ik heb me best gedaan.
Nou tot over 45 nachtjes!

Dikke Zoen!  Lied

Reacties 1

margriet 17-11-2011 21:02

Hoi lieve Lied,
Via Daan en Helene (ik sprak ze deze week uitgebreid en ze klonken heel goed) heb ik je weblog adres gekregen. Wat superleuk om te lezen en te weten dat het goed met je gaat en je zoveel leuke en spannende nieuwe dingen beleefd! Het voelt even heel dichtbij als ik het zo zit te lezen! Ik vind het echt heel stoer van je dit hele avontuur. Geniet nog even volop, heel veel dikke zoenen van ons allemaal,
Margriet

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer