Weer Thuis!

Lieve allemaal!

Ik ben weer thuis! Na ruim 4 maanden ben ik gewoon weer in het koude Nederland en is het net of er niks is veranderd!
Ik had al een tijdje geen reisverslag geschreven. Dus het word ook echt weer tijd.

De laatste maand is super snel gegaan. We moesten nog tot 8 december stage lopen en daarna hadden we 2 weken vakantie. We waren erg blij dat stage er op zat niet dat het niet leuk was maar het was gewoon goed geweest.  Na veel gedoe over het aftekenen van onze stage/ opdrachten hebben we alles uiteindelijk goed voldoende afgesloten.
Toen dat allemaal positief was afgerond kon de vakantie beginnen! Aan het begin waren we nog bang dat 2 weken misschien te lang was omdat je je al richt op thuis.
Maar uit eindelijk hadden we tijd te kort!

9 december hebben we met alle Suriname vrienden en vriendinnen sinterklaas gevierd. We hadden online lootjes getrokken en iedereen had hard zijn best gedaan om een mooie gedichten te maken! We hadden allemaal lekkers mee genomen de een had warme chocomel de ander had pepernoten en zo was het net of we in Nederland waren!
De dagen gingen voorbij:  zwembad, winkelen, uitslapen, lekker chillen, uit eten, veel uit gaan. En je bent al zo een week verder!

De laatste paar dagen zijn we nog met zijn 3e op trip geweest. We gingen per fiets alle voormalige plantages langs.  Normaal gaat dit altijd met een organisatie maar wij dachten dit zelf wel te kunnen. Dus daar gingen we dan met zijn 3e op de fiets helemaal bepakt met tassen naar de eerste locatie Nieuw- Amsterdam. (de route was we gingen via nieuw- Amsterdam, naar frederiksdorp hier gingen we overnachten en dan de volgende dag via peperpot weer naar huis).
Nieuw- Amsterdam was in de 2e wereld oorlog een concentratie kamp voor de mensen uit Nederlands – indië. Het was een soort van oplucht museum.
Toen we het hele museum gezien hadden, en weer bijgekomen te zijn van het fietsen konden we de tocht voortzetten naar Frederiksdorp. Toen we hier aan kwamen per bootje (we moesten regelmatig het water oversteken dus dan gingen Hup! alle fietsen op de boot en dan naar de overkant.)
We hadden precies uitgerekend dat we op zaterdag terug wilde komen omdat we dan nog 1x goed op stap konden gaan. Toen we de volgende ochtend thuis kwamen, moe maar voldaan zijn we naar bed gegaan.

Die nacht kreeg ik ineens koorts en toen is de ellende begonnen. Zondag ochtend was er niks aan me te merken dan dat ik alleen koorts had en heel veel last van mijn knieën. We zouden aan de eind van de middag op dolfijnen tour gaan maar ik ben niet mee gegaan. Niet dat ik me zo ziek voelde maar met koorts dacht ik laat ik het toch maar rustig aan doen.
Die middag ben ik heel ziek geworden ik had hoge koorts tegen 40 aan het ging ook maar niet zakken. Mijn gewrichten gingen steeds meer zeer doen en ik voelde me echt heel ziek.  Ik was alleen thuis want de andere meiden waren op dolfijnen tour.  Ik heb me nog nooit zo eenzaam gevoeld!
De huisbaas liep langs en die zag mij als een zombie op de bank liggen. Hij kwam naar binnen en zag meteen aan me dat het niet goed ging en wilde met me naar het ziekenhuis! En wel nu meteen!  
Ik vermoede toen al dat ik dengue had (ook wel knokkelkoorts). Ik had veel mensen opgenomen in het ziekenhuis die dit hadden dus ik wist de symptomen uit mijn hoofd en het kon haast niet missen dat ik het ook had.

Maar ik wilde absoluut niet naar het ziekenhuis omdat ik donderdag zou vertrekken naar Nederland en als ik dengue zou hebben, wilde ze me daar houden in het ziekenhuis en kon ik niet naar huis!
En zo eigenwijs als ik ben heb ik besloten om niet naar het ziekenhuis te gaan, naar huis gaan was op dat moment belangrijker.
In de loop van de week ging het wel iets beter de koorts zakte overdag en in de nacht liep het dan weer hoog op! Ook mijn gewrichten gingen steeds meer zeer doen na een tijdje lag ik op de bank op zacht opgeblazen luchtbedje dit omdat mijn lichaam hier mooi rustig in kon liggen. Want op de bank/bed liggen deed me gewoon veelte zeer.
Het was echt verschrikkelijk en toen wist ik het zeker ik moet echt naar huis!
Mijn ouders die ik dagelijks sprak waren natuurlijk hartstikke ongerust maar ze konden niks voor me doen!

De dagen gingen voorbij en het ging langzaam wel ietsje pietje beter met me! Ik was in ieder geval in staat om naar huis te vliegen.
Aan het begin was ik nog bang dat ze me eruit zouden pikken omdat ik ook uitslag had. Het was niet heel duidelijk te zien het leek net of ik verbrand was en dat zou ik dan ook zeggen tegen de douane.
Na heel veel controle van het paspoort en alle handbagage die helemaal uitgepakt werd. Is de reis verder heel goed gegaan. We vlogen 20:20 Surinaamse tijd.
Ik was nog heel slap en heel moe dus ik heb veel geslapen.  Eenmaal op schiphol aan gekomen te zijn moesten we nog door heel veel controle heen! En het duurde maar en het duurde maar!

Na een uur kwam je dan eindelijk bij je ophaal comité, wat veel goed maakt. Daar stond iedereen dan Familie en mijn lieve vriendinnen met ballonen spandoeken alles er op en eraan! Ik was er helemaal stil van!
Op de terug weg naar huis zijn we als eerst snel lang het ziekenhuis gegaan ik moest bloed prikken ook al was het al bijna zeker dat ik dengue had. We wilde de eventuele andere ziektes uitsluiten.

En inderdaad uit de uitslag kwam dat ik dengue had. Maar ook dat mijn leverfuncties verstoord waren. Na een aantal bezoekjes aan het ziekenhuis is het nu gewoon een kwestie van uitzieken en rustig aan doen.
Mijn bloedwaardes gaan nu weer de goede kant dus er zit een stijgende lijn in. Wel ben ik nog heel erg moe en moet ik rustig aan doen.
Ik ben echt een oude oma ik moet de hele tijd slaapjes doen, maar in ben in ieder geval weer thuis.
Waarschijnlijk gaat het ook nog wel een tijdje duren voor ik weer helemaal de oude ben maar het gaat elke dag een stukje beter.
Nu ben ik weer lekker thuis!  En het is erg wennen vooral aan het koude Nederlandse weer! Maar om iedereen weer te zien dat maakt een hoopt een goed!

Nou lieve lezers dit was het dan het avontuur zit er op! En er is nog een spannend eind aan gekomen ook nog. Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor de leuke reacties, leuke mailtjes dat heeft me echt goed gedaan, Bedankt!
Jullie moeten allemaal maar snel bij me langs komen om alle foto’s te komen bekijken.

Dikke kus!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer